porothemr dryfix system in action foam brick
details of porotherm dryfix over bricks

Porotherm Dryfix sustav za suhu gradnju

Dryfix.extra je posebno zidarsko ljepilo namijenjeno za Porotherm Profi brušenu opeku koje se koristi za lijepljenje glinenih blokova bez morta. Sva su ispitivanja potkrijepila kako je Dryfix.extra sigurno, trajno, ekološko i izuzetno čvrsto lijepilo.

Dryfix.extra sigurno, trajno, ekološko i čvrsto ljepilo

Dryfix.extra je posebno zidarsko ljepilo namijenjeno za Porotherm Profi brušenu opeku koje se koristi za lijepljenje glinenih blokova bez morta. Ispitano je u nekoliko studija s obzirom na trajnost, zdravstvene aspekte, održivost, mehaničku čvrstoću, otpornost na požar i druge aspekte te su sva  ispitivanja potkrijepila kako je Dryfix.extra sigurno, trajno, ekološko i izuzetno čvrsto lijepilo.

Ovom jednostavnom i iznimno brzom, suhom obradom brušene opeke, moguće je zidati i do temperature - 5°C. Pri obradi pomoću Porotherm Dryfix sustava, kvalificirani građevinski stručnjaci, redove ravne opeke čvrsto će "zalijepiti" s Dryfix.extra ljepilom.

Način uporabe Dryfix.extra ljepila:

a)    Kod Porotherm Profi opeke
b)    Kod Porotherm IZO Profi opeke punjene kamenom vunom
c)    Prilikom čišćenja pištolja za lijepljenje

a)      Kod Porotherm Profi opeke:

Dozu prije svake uporabe potresite oko 20 puta. Dozu pritegnite na pištolj za lijepljenje preko nastavka za dozu (ne prejako). Odvrnite vijak za doziranje i zatim na barem 2 sekunde pritisnite ručicu (da se napuni cijev pištolja) kako bi nešto ljepila isteklo iz pištolja.

Pištolj za lijepljenje je sada spreman za uporabu (dozu držite okrenutu prema gore). Istiskivanje ljepila regulira se ručicom, vijkom za doziranje možete ograničiti količinu istisnutog ljepila. Na poravnanu površinu, odnosno kasnije na vrstu opeke nanesite dva sloja ljepila promjera oko 2 cm i to usporedno te u udaljenosti od 5 cm od vanjskog ili unutarnjeg ruba opeke.

Opeku morate početi polagati (spajati pomoću pera i utora) prije nego na ljepilu počne nastajati tanak film, dakle oko tri minute nakon nanošenja ljepila. Položene opeke ne smijete dizati ili pomicati jer ćete morati ponovno nanijeti cijelu količinu ljepila (dva usporedna sloja).

b)    Kod Porotherm IZO Profi opeke punjene kamenom vunom

Pri obradi Porotherm IZO Profi opeke punjene kamenom vunom (debljina zida 50 do 25 cm) s Porotherm Dryfix.extra ljepilom, naizmjenično se nanose dva niza (trake) ljepila na oba prva unutarnja rebra (pregrade) kanala na svakoj strani zida. Na taj način dobijemo ukupno 4 niza ljepila. Širina niza ljepila pri tome odgovara debljini rebra odnosno pregrade (oko 1.5 cm).
Kod Porotherm 20-40 IZO Profi opeke punjene kamenom vunom, također se nanose ukupno 4 niza ljepila širine od oko 1.5 cm. Budući da ova opeka ima samo 5 uzdužnih rebara (pregrada), za nanošenje ljepila koristi vanjsko rebro (pregrada) na vanjskoj strani zida. Na vanjskoj pregradi na unutarnjoj strani zida ne nanosi se ljepilo, kako bi se postigao čist pretpremaz (osnovna žbuka) za unutarnju žbuku.
Nastavak potreban za nanošenje ljepila za PU pištolj (Y-mlaznica) izrađuje se na licu mjesta (gradilištu) i nalazi se u priboru.

c)      Sredstvo za čišćenje pištolja za lijepljenje

Na pištolj nanesite sredstvo za uklanjanje poliuretanskog ljepila i dobro ga isperite (sredstvo za uklanjanje neka djeluje 5 minuta, nakon toga pištolj ponovno dobro isperite).

Potreban Vam je izračun građevinskog materijala

Potreban Vam je izračun građevinskog materijala?

U par klikova do brzog i jednostavnog izračuna materijala.

Naši servisi i alati

Prodajna područja

Za sve informacije u vezi nabave i cijena Wienerberger proizvoda kontaktirajte naše regionalne voditelje prodaje.

Tehnička podrška

U cilju optimalne podrške krajnjim kupcima, izvođačima, arhitektima te poslovnim partnerima na raspolaganju Vam je naš tehnički tim.

Prijava na Newsletter

Prijavite se na Wienerberger newsletter u par klikova kako bi primali novosti o našim proizvodima, edukacijama i aktivnostima.

Saznajte više

IZO Profi opeka punjena kamenom vunom za obiteljske kuće

Najbolja toplinska zaštita s Porotherm IZO Profi brušenom opekom punjenom kamenom vunom.

Porotherm IZO Profi opeka za višekatne stambene i poslovne zgrade

Porotherm IZO Profi za više korisnog stambenog prostora.

Važni savjeti za gradnju s IZO Profi opekom

Informirajte se s važnim savjetima za gradnju s IZO Profi opekom.

Upute za gradnju s IZO Profi opekom

Informirajte se kako graditi s IZO Profi opekom.

Povezani artikli