IZO Profi opeka za višekatne stambene i poslovne zgrade
Men with safety jackets and construction plan in front of new built house

Moderno rješenje za gradnju stambenih zgrada

Omeđeno ili ispunsko ziđe od Porotherm IZO Profi opeke bez dodatne toplinske izolacije.

 

Pri gradnji višestambenih zgrada i poslovnih objekata, Porotherm IZO Profi opeka predstavlja moderno rješenje za kvalitetni masivni sistem visoke prodajne vrijednosti. Stvaranje trajne vrijednosti objekta uz povećanje stambenog prostora smanjivanjem potrebne debljine izolacije osigurava visoku kvalitetu stanovanja i ugodnu prirodnu klimu. 

To se prije svega ogleda u veoma brzom odzivu grijanja i nižim troškovima, visokoj sposobnosti akumulacije topline što rezultira svježinu ljeti i toplinu zimi, optimalnoj regulaciji vlage u zraku (zidovi dišu), odličnoj kvaliteti zraka u prostoriji te provjerenim građevnim materijalima koji ne emitiraju već apsorbiraju štetne tvari.

Monolitni zidovi izgrađeni od posebno dizajnirane Porotherm IZO Profi glinene opeke s ispunom za višekatne zgrade ispunjavaju zahtjeve toplinske, akustične i protupožarne zaštite kao i strukturalne stabilnosti uz nižu ukupnu debljinu zida te za više korisnog stambenog prostora.

Superiorna izolacija = Ušteda prostora i održiva gradnja

U višekatnim stambenim i komercijalnim zgradama različite namjene na malom prostoru, poželjan je, u građevinsko - fizikalnom smislu, siguran sustav gradnje bez potrebe dodatnog održavanja.

Glineni građevinski materijali vrlo su robusni i stabilni. Otporni su na vjetar i vremenske uvjete, štetu koju uzrokuju životinje, plijesan ili pogreške u izgradnji, zbog čega zahtijevaju izrazito malo održavanja. Posebno dizajnirani glineni blokovi s ispunom za višekatne zgrade pomažu smanjiti debljinu zidova i vrijeme izgradnje jer dodatni slojevi izolacije i s njima povezani radovi više nisu potrebni.

Porotherm IZO Profi opekom smanjuje se ili u potpunosti izbjegava dodatna izolacija te se time smanjuje ukupna debljina zidova do 10 cm. Za stambenu zgradu od 4 kata koja ima 400 m2 po etaži, to može značiti i dodatnu površinu od oko 32 m2.

Gradnja DryFix.Extra ljepilom = Niži troškovi gradnje

Izgradnja zidne konstrukcije od Porotherm IZO Profi opeke s Dryfix ljepilom značajno ubrzavate proces gradnje, smanjujete manipulativne troškove, reducirate uporabu radne snage  te time znatno smanjuje troškove gradnje.

Gradnja takve zidne konstrukcije jedini je način na koji se može postići ekonomski najprihvatljivija cijena stambenog prostora.

Primjena kod omeđenog ziđa i ispunskog ziđa.

Prirodna = zdrava i ugodna klima


Kuće izgrađene od glinenih blokova (opeke, cigle) naročito su zdrave, nastale su od gline, piljevine i vode, ne ispuštaju nikakve zagađivače ili alergene u zrak u prostorijama. Glineni građevinski materijali u stanju su na prirodan način regulirati vlažnost. Time doprinose zdravoj i udobnoj atmosferi u prostorijama i dobrobiti onih koji u njima borave.
 

 
Potreban Vam je izračun građevinskog materijala

Potreban Vam je izračun građevinskog materijala?

U par klikova do brzog i jednostavnog izračuna materijala.

Povezani artikli

Naši servisi i alati

Naši predstavnici

Za sve informacije u vezi nabave i cijena Wienerberger proizvoda kontaktirajte naše regionalne voditelje prodaje.

Tehnička podrška

U cilju optimalne podrške krajnjim kupcima, izvođačima, arhitektima te poslovnim partnerima na raspolaganju Vam je naš tehnički tim.

Prijava na Newsletter

Prijavite se na Wienerberger newsletter u par klikova kako bi primali novosti o našim proizvodima, edukacijama i aktivnostima.