Pravila privatnosti

Smatramo da je zaštita Vaše privatnosti i Vaših osobnih podataka važna stvar na koju obraćamo pozornost u svim našim poslovnim odnosima. Poštujemo tajnost Vaših osobnih podataka i uvijek postupamo u skladu s odredbama zakona koji uređuje zaštitu osobnih podataka te odredbama ovih Pravila o zaštiti privatnosti.

1. Opseg ovih Pravila o privatnosti

Ova Pravila o privatnosti su namijenjena da Vas obavijeste o tome kako Wienerberger Sarajevo d.o.o. koristi osobne podatke, koje informacije o korisnicima naše / naših web stranica, online aplikacija ili naših mobilnih platformi ("online usluge") prikuplja i ocjenjuje te kasnije koristi, prenosi na treće osobe ili obrađuje na bilo koji drugi način.

Ova se Pravila o privatnosti primjenjuju na Wienerberger Sarajevo d.o.o. Ne odnosi se na online usluge drugih društava Wienerberger Grupe ili na online usluge kojima upravljaju treće osobe.

2. Prikupljanje podataka

2.1. Podatke koje Vi pružate

U pravilu, otkrivanje osobnih podataka nije potrebno za korištenje naših online usluga. Ako se osobni podaci (ime, poštanska adresa ili e-mail adresa) prikupljaju u okviru naših online usluga, to se, u mjeri u kojoj je to moguće, obavlja na dobrovoljnoj osnovi. Ako, na primjer, želite primati Newsletter (e-letak) ponuđen na našoj web stranici, potrebna nam je Vaša e-mail adresa, kao i informacija koja nam omogućuje da provjerimo da ste Vi vlasnik naznačene e-mail adrese.

2.2. Automatski prikupljeni podaci

Iz razloga sigurnosti podataka i u svrhu optimizacije korisničke pristupačnosti, mi prikupljamo i ne-osobne podatke u vezi s korištenjem naših online usluga. Na primjer, pohranjuju se internetski preglednik koji koristite, operativni sustav, naziv domene web stranice koju ste posljednji put posjetili prije pristupanja našoj web stranici, broj posjeta i prosječno vrijeme provedeno na našoj web stranici, kao i stranice kojima ste pristupili.

Takvi automatski prikupljeni podaci nisu povezani s podacima iz drugih izvora. Međutim, zadržavamo pravo retrospektivno provjeriti takve podatke, u slučaju da nam se skrene pozornost na konkretne naznake nezakonitog korištenja.

2.3. Kolačići ("Cookies") i web-pratilice ("web-beacons")

Naše online usluge koriste takozvane kolačiće preglednika i web-pratilice. Kolačići ne uzrokuju štetu Vašem računalu. To su male datoteke s konfiguracijskim postavkama koje nam pomažu da naše online usluge budu korisnički pristupačnije, učinkovitije i sigurnije. Nadalje, kolačići služe za uvođenje određenih korisničkih funkcija.

Naše online usluge obično koriste "kolačiće sesije" koje se automatski brišu kada je preglednik zatvoren. Povremeno, naše online usluge također upotrebljavaju i "trajne kolačiće" koji ostaju na uređaju dok ne isteknu ili se ručno ne obrišu. Potonji nam omogućuju prepoznavanje Vašeg preglednika prilikom Vašeg sljedećeg posjeta. Pojedinosti o "kolačićima treće strane", tj. kolačićima pružatelja treće strane, kao što je Google Inc. potražite u pravilima o zaštiti privatnosti takvih pružatelja.

Možete prilagoditi Vaš preglednik ili postavke privatnosti vaših mobilnih uređaja da Vas obavijeste svaki puta kada je kolačić poslan na Vaš uređaj kako biste mogli od slučaja do slučaja odlučiti hoćete li dopustiti kolačić. Također, možete onemogućiti prihvaćanje kolačića, samo u određenim slučajevima ili zadano, te aktivirati automatsko brisanje kopija svaki put kada zatvorite preglednik. Međutim, trebali biste imati na umu da neke funkcije naših online usluga možda nisu potpuno dostupne ako deaktivirate kolačiće.

Nadalje, koristimo i web-pratilice ("web-beacons"), koji se nazivaju i oznake stranica ("page tags"), kako bismo analizirali učinkovitost naših web stranica ili Newslettera. Na primjer, naši Newsletteri i HTML e-mailovi mogu sadržavati web-pratilicu koji određuje je li e-mail, ili internetska poveznica prenesena e-mailom, bila otvorena. Takve nam informacije pomažu poboljšati našu e-mail uslugu i poboljšati prilagodbu našeg sadržaja potrebama korisnika. Brisanje poruke e-maila briše i web-pratilicu. Samo po sebi se podrazumijeva da naši uobičajeni tekstualni e-mailovi ne sadrže web-pratilice.

2.4. Web analiza

U svrhu kontinuirane funkcionalne optimizacije i maksimalne korisničke pristupačnosti, neke od naših online usluga koriste usluge mrežne analize i dodatke društvenim mrežama navedene u nastavku. Podaci korišteni u tu svrhu su isključivo ne-osobni.

Google Analytics: Google Analytics Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, SAD, koristi tzv. kolačiće, tj. tekstualne datoteke pohranjene na Vašem računalu za analizu Vašeg korištenja naših online usluga. U pravilu, podaci o Vašem ponašanju kao korisnika, prikupljenih kolačićem, prenose se na Googleov poslužitelj u SAD-u i spremaju se tamo. U slučaju aktiviranja anonimizacije IP-a u mrežnim uslugama, Google će skratiti vašu IP adresu u državama članicama Europske unije i Europskom gospodarskom području. Samo u iznimnim slučajevima, puna IP adresa će biti poslana na Googleov poslužitelj u SAD-u i tamo će se skratiti. U ime operatera mrežnih usluga, Google će upotrijebiti te informacije kako bi procijenio vašu upotrebu on-line usluga, sastavljao izvješća o tim aktivnostima i pružio druge usluge za operatera web stranice vezane uz korištenje online usluga i aktivnosti na internetu. IP adresa koju Vaš preglednik prenosi u okviru Google Analyticsa neće biti povezana s drugim podacima koje Google posjeduje. Možete spriječiti pohranu kolačića odabirom odgovarajuće postavke u pregledniku. Međutim, u ovom slučaju nećete biti u mogućnosti iskoristiti sve funkcije naših online usluga. Nadalje, možete spriječiti prikupljanje podataka generiranih kolačićima i njihovu upotrebu od strane Googlea preuzimanjem i instaliranjem dodatka pregledniku dostupnog na adresi (https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=hr). Detaljne informacije o uvjetima korištenja i pravilima o privatnosti potražite u odjeljku

www.google.com/analytics/terms/gb.html ili https://www.google.com/policies/ /.

Facebook Plugini ("Gumb za dijeljenje"): Možete prepoznati dodatke društva Facebook Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, Kalifornija 94025, SAD, logotipom Facebooka ili "gumbom za dijeljenje". Za pregled dodataka za Facebook, molimo Vas da kliknete na sljedeću poveznicu: http://developers.facebook.com/docs/plugins/. Kada koristite naše online usluge, dodatak uspostavlja izravnu vezu između Vašeg preglednika i Facebook poslužitelja. Dakle, Facebook je obaviješten da koristite naše online usluge s vašom IP adresom. Kada kliknete na Facebook "Gumb za dijeljenje" dok ste prijavljeni na Facebook računu, možete stavljati poveznicu sadržaja naših online usluga na Vaš Facebook profil. Facebook tada može povezati upotrebu naših mrežnih usluga s Vašim korisničkim računom. Želimo istaknuti da mi, kao davatelj mrežnih usluga, nemamo nikakvo saznanje o sadržaju prenesenih podataka i njihovoj uporabi od strane Facebooka. Dodatne informacije potražite u pravilima o zaštiti privatnosti Facebooka na adresi https://www.facebook.com/policy.php. Ako ne želite dopustiti Facebooku povezivanje korištenja naših mrežnih usluga s Vašim Facebook korisničkim računom, odjavite se sa svog Facebook korisničkog računa.

Xing: Svaki put kada pristupite jednoj od naših online usluga koji koristi funkcije Xing mreže od XING AG, Dammtorstraße 29-32, 20354 Hamburg, Njemačka, uspostavljena je veza s Xing poslužiteljima. Koliko nam je poznato, ne pohranjuju se osobni podaci. Xing osobito ne pohranjuje IP adrese niti ocjenjuje aktivnosti korisnika. Za daljnje informacije pogledajte Xingovu politiku privatnosti na adresi https://www.xing.com/app/share?op=data_protection.

YouTube: YouTubeom upravlja Google, odnosno YouTube, LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, SAD. Kada upotrebljavate neku od naših mrežnih usluga opremljenih dodatkom YouTube, uspostavlja se veza s poslužiteljima usluge YouTube i informacije o mrežnim uslugama koje upotrebljavate prenose se poslužitelju usluge YouTube. Kada se prijavite na svoj račun usluge YouTube, dopuštate YouTubeu povezivanje mrežnih aktivnosti pregledavanja izravno s Vašim osobnim profilom. To možete spriječiti tako da se odjavite s računa usluge YouTube. Više informacija o upotrebi korisničkih podataka YouTubea potražite u pravilima o privatnosti usluge YouTube na adresi https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/.

Twitter: Twitter uslugu pruža Twitter Inc., 1355 Market Street, Suite 900, San Francisco, CA 94103, SAD. Kada koristite Twitter i funkciju "re-tweet", mrežne usluge koje upotrebljavate povezane su s Vašim Twitter računom i prenose se drugim korisnicima. U isto vrijeme, podaci se prenose na Twitter. Želimo istaknuti da mi, kao davatelj mrežnih usluga, nismo svjesni sadržaja prijenosa podataka i njihove upotrebe od strane Twittera. Dodatne informacije potražite na Twitterovim pravilima o privatnosti na adresi http://twitter.com/privacy. Možete promijeniti postavke privatnosti svog Twitter računa na: http://twitter.com/account/settings.

LinkedIn: Davatelj Linkedlin mreže je LinkedIn Corporation, 2029 Stierlin Court, Mountain View, CA 94043, SAD. Svaki put kada pristupite jednoj od naših online usluga koje sadrže funkcije LinkedIn, uspostavljena je veza s LinkedIn poslužiteljima. LinkedIn je obaviješten da koristite naše online usluge s Vašom IP adresom. Kada kliknete na gumb "preporučiti" od LinkedIna, ako ste logirani na LinkedInu, Vaša upotreba naših online usluga može biti povezana s Vama i Vašim korisničkim računom. Želimo istaknuti da mi kao pružatelj naših online usluga nismo svjesni sadržaja prijenosa podataka i njihovog korištenja od strane tvrtke LinkedIn. Za daljnje informacije, pogledajte LinkedInovu politiku privatnosti na: https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy

Hotjar: Za poboljšanje korisničkog iskustva, neke od naših online usluga koriste softver Hotjar (http://www.hotjar.com, 3 Lyons Range, 20 ulica Bisazza, Sliema SLM 1640, Malta, Europa). Hotjar nam omogućuje mjerenje i procjenu korisničkih aktivnosti (pokrete miša, klikovi, visina pomicanja preglednika). U tu svrhu, Hotjar stavlja kolačiće na korisnikov uređaj i može pohraniti korisničke podatke, npr. informacije o pregledniku, operativnom sustavu, vremenu provedenom na web stranici itd. Detalje o obradi podataka od strane Hotjara potražite na adresi www.hotjar.com/privacy.

Siteimprove: Siteimprove Analytics, usluga za mrežnu analizu od Siteimprove A/S (Sankt Annæ Plads 28, 1250 Copenhagen, Danska) koristi se kolačićima, tj. tekstualnim datotekama pohranjenim na Vašem računalu i analizira korištenje naših online usluga. Informacije o korištenju naših online usluga (uključujući i šifriranu IP adresu korisnika) prikupljene putem kolačića prenose se na poslužitelj Siteimprove u Danskoj i tamo se pohranjuju. Siteimprove koristi takve informacije za procjenu korištenja online usluga i za sastavljanje izvješća. Siteimprove ne prenosi te informacije trećim stranama. Siteimprove pohranjuje i obrađuje prikupljene podatke u skladu s njemačkim pravilima o zaštiti podataka. Korisnik može spriječiti instalaciju kolačića odabirom odgovarajuće postavke softvera preglednika. U tom slučaju, sve funkcije mrežnih usluga ne mogu biti u cijelosti dostupne korisniku. Dodatne informacije potražite u pravilima o privatnosti usluge Siteimprove na: https://siteimprove.com/legal/privacy-policy/

3. Korištenje osobnih podataka

Načelno, osobne podatke koje ste pružili, obrađujemo i koristimo isključivo za određene svrhe. To uključuje osobito:

·         Pružanje, poboljšanje i podrška naših online usluga: To uključuje analizu podataka, identifikaciju trendova korištenja, kao i izračune i statistike o korisničkim uzorcima.

·         Marketing: Vaši osobni podaci koristit će se samo u marketinške svrhe, kao što su ankete, nagradne igre ili druge reklamne kampanje, ako ste se složili s takvim korištenjem. U tom će slučaju Vaši podaci biti pohranjeni u trajanju od 2 godine, osim ako je zbog drugih razloga pravno dopušteno pohranjivanje u dužem trajanju. Vaš pristanak za korištenje osobnih podataka u marketinške svrhe može se povući u bilo kojem trenutku. Za pojedinosti pogledajte točku 5.

·         Slanje Newslettera putem e-maila: Ako ispunite web obrazac za registraciju za naš Newsletter, podatke koje ste nam pružili, isključivo koristimo kako bismo provjerili da ste vlasnik navedene e-mail adrese i želite primati Newsletter, zatim da bismo sastavili popis e-mailova kojima ćemo slati Newsletter i da bismo analizirali korištenje našeg Newslettera. U tom će slučaju Vaši podaci biti pohranjeni u trajanju od 2 godine nakon prestanka pretplate, osim ako je zbog drugih razloga pravno dopušteno pohranjivanje u dužem trajanju. Vaše ćemo podatke koristiti za druge svrhe, samo ako ste se složili s takvim korištenjem.

·         Naručivanje izvješća ili drugih informativnih materijala: Ako naručujete izvještaje ili druge informativne materijale od nas, osobni podaci koje ste pružili koristimo isključivo za obradu Vaše narudžbe i kasnije će biti pohranjeni u najdužem trajanju od 1 godine nakon zadnje pošiljke. Za izvršenje narudžbi, možemo koristiti usluge trećih strana kojima dostavljamo Vaše podatke isključivo radi izvršavanja Vaše narudžbe. Za daljnje svrhe koristimo samo osobne podatke koje ste nam Vi pružili, ako ste nam dali svoj pristanak.

·         Korištenje kontakt obrasca: Ako koristite kontakt obrazac za upite, informacije koje pružili u kontakt obrascu, uključujući Vaše kontakt podatke, koriste se za obradu zahtjeva i pohranjuju za kasniju uporabu ako se pojavi potreba za dodatnim pitanjima. Ako je to potrebno za obradu Vašeg zahtjeva, možemo također prenijeti Vaše osobne podatke drugim društvima u Wienerberger grupi (vidi točku 4.) ili trećim stranama koje su uključene. Vaši osobni podaci bit će pohranjeni za vrijeme trajanja obrade upita i u razdoblju od najduže 2 godine, osim ako je zbog drugih razloga pravno dopušteno pohranjivanje u dužem trajanju.

·         Zapošljavanje: Prijave za posao sadrže osobne podatke (npr. Curriculum Vitae, kontakt podatke, itd.). Takve osobne podatke možemo koristiti unutar Wienerberger grupe (vidi točku 4.) kako bismo odlučili hoćemo li ponuditi kandidatu poziciju ili odgovoriti na pismo prijave. Osim u slučaju da se tome izričito suprotstavite, podatke pohranjujemo u razdoblju od najduže 3 godine nakon posljednjeg kontakta (osim ako je zbog drugih razloga pravno dopušteno pohranjivanje u dužem trajanju) radi mogućeg kasnijeg razmatranja.

·         Izvršenje i upravljanje ugovora: Za izvršenje dolaznih narudžbi (naročito narudžbi za materijale), koristimo usluge trećih strana kojima prenosimo Vaše podatke isključivo u svrhu izvršenja Vaše narudžbe. U vezi s takvim transakcijama, možete biti kontaktirani u okviru anketa o zadovoljstvu korisnika ili za potrebe istraživanja tržišta. Ako nas zamolite da ne koristimo Vaše podatke za daljnje kontakte, zasigurno ćemo poštovati Vašu želju.

·         Zaštita prava i imovine: Ako imamo razloga vjerovati da su prava i vlasništvo Wienerberger Sarajevo d.o.o., njegovih dobavljača i kupaca ili trećih osoba bili, ili bi mogli biti narušeni, možemo koristiti i prenositi Vaše osobne podatke kako bismo zaštitili takva prava i / ili takvu imovinu. Nadalje, pridržavamo pravo otkrivanja Vaših osobnih podataka, pod uvjetom da takvo otkrivanje zahtijeva zakon ili po nalogu nadležnih tijela, kako bismo zaštitili redoviti postupak u skladu s postupkom navedenim na našoj /našim web stranicama, te kako bismo zaštitili gore navedena prava.

·         Čišćenje i konsolidacija podataka: S vremena na vrijeme, osobni podaci koje ste pružili, mogu se provjeriti ili konsolidirati s (i) podacima iz naših postojećih registara (online i offline), (ii) podacima preuzetih od zakonskih prednika, ili (iii) podacima iz drugih izvora.

4. Prijenos i otkrivanje Vaših osobnih podataka

Ovisno o vrsti usluge koju ste zatražili (npr. povratni poziv, naručivanje, zahtjev za uslugama, informacijama, itd.), Vaši se podaci mogu razmijeniti s trećim stranama uključenim u izvršenje naloga (npr. poštanska društva, banke, itd.) ili s drugim društvima Wienerberger Grupe. Možda ćemo također morati otkriti osobne podatke kako bismo udovoljili zakonskim zahtjevima ili kako bismo izvršili određena prava i sporazume.

·       Prijenos podataka trećim stranama: Za izvršavanje određenih narudžbi i za pružanje određenih usluga radimo s vanjskim pružateljima usluga (npr. agenti za prosljeđivanje). Takvi pružatelji usluga ne mogu koristiti ili prenositi podatke prikupljene i obrađene od nas, za bilo koju drugu svrhu, osim za izvršenje naloga Wienerberger Sarajevo d.o.o..

·       Korištenje podataka unutar Grupe: Wienerberger d.o.o. je dio Wienerberger grupe, međunarodne grupe društava s prekograničnim internim operativnim procesima, strukturama i tehničkim sustavima. Možemo koristiti Vaše osobne podatke unutar Wienerberger grupe i, ako je potrebno, prenositi ih na naše web stranice u drugim zemljama za svrhe navedene pod točkom 3. i u skladu s ovim Pravilima o privatnosti. Naše smjernice i postupci zaštite podataka širom Grupe osmišljeni su na takav način da se osigura jednako visoka razina zaštite podataka u svim državama u kojima djelujemo. Za potpuni popis društava naše Grupe, molimo kliknite https://www.wienerberger.com/contact ili https://www.wienerberger.com/the-company/company-sites .

·       Usklađenost sa zakonima i sličnim obvezama: Prenijet ćemo Vaše osobne podatke kako bismo: (i) izvršili zakonske obveze ili se uskladili sa zakonom, propisom, nalogom javnog tijela ili obvezne mjere, (ii) otkrili i spriječili sigurnosne prijetnje, prijevare ili druge zlonamjerne aktivnosti, (iii) zaštitili i/ ili ovršili prava i imovinu Wienerberger Sarajevo d.o.o. ili trećih strana i (iv) zaštitili prava i osobnu sigurnost naših zaposlenika i trećih osoba.

 

5. Pravo na informaciju, pravo povlačenja i brisanja Vaših osobnih podataka

 

Imate pravo pisanim putem tražiti informacije o Vašim osobnim podacima koje smo pohranili. Nadalje, u vezi s korištenjem Vaših osobnih podataka, imate pravo na ispravak, brisanje, suzbijanje ili ograničenje obrade, kao i pravo na podnošenje žalbe tijelu nadležnom za zaštitu podataka. Molimo Vas da usmjerite takve zahtjeve, kao i sva druga pitanja na kontakt točku navedenu u točki 7.

Ako ste se pretplatili na naš Newsletter, možete otkazati pretplatu klikom na poveznicu za otkazivanje u Newsletteru ili slanjem zahtjeva na e-mail adresu: wienerberger.ba@wienerberger.com.

Za obavljanje nadzora nad obradom osobnih podataka u Republici Hrvatskoj nadležna je Agencija za zaštitu osobnih podataka, te sukladno tome, ispitanik prigovor u vezi povrede prava zajamčenih navedenim propisima podnosi navedenom tijelu.

6. Sigurnost podataka

Wienerberger d.o.o. koristi široku paletu mjera sigurnosti podataka kako bi se osigurala povjerljivost i integritet Vaših osobnih podataka. Međutim, s obzirom na prirodu Interneta, želimo Vam skrenuti pozornost na činjenicu da mogu postojati sigurnosni nedostaci u prijenosu podataka putem Interneta (npr. komunikacija putem e-maila) i da potpuna zaštitu podataka od pristupa trećih stranama nije moguća.

7. Kontakt

Za sva pitanja vezana uz ovu Pravila o privatnosti ili obradu vaših podataka molimo kontaktirajte:

Wienerberger Sarajevo d.o.o

Bulevar Meše Selimovića 81b, 71000 Sarajevo

email: office.ba@wienerberger.com