Moderna gradnja od opeke
House S

Moderna gradnja od opeke

Kao vodeći međunarodni proizvođač keramičkih proizvoda, smatramo da je naša odgovornost stalno razvijati i dorađivati građevinski materijal kako bismo zadovoljili sve veće zahtjeve suvremene arhitekture i građevinske tehnologije.

Također, inovacijama unosimo poticaje u područja razvoja kao što su primjerice toplinska zaštita, zvučna izolacija, otpornost na potrese, jednostavnost uporabe i održivost.

Za sve one koji žele kvalitetno izgrađen, dugotrajan i energetski učinkovit dom, koristit će Porotherm Profi sistem gradnje.

Uz štednju materijala pri gradnji i izolaciji, štedi se i na debljini zidova pa se osigurava veća površina životnog prostora.

Glineni blokovi s izolacijskom ispunom

Glineni blokovi s izolacijskom ispunom

Novi program glinenih blokova (opeke, cigle) ispunjen je mineralnom vunom ili perlitom, prirodnim izolacijskim materijalom koji osigurava maksimalnu toplinsku izolaciju vanjskih zidova. Oni su naročito prikladni za niskoenergetske i pasivne kuće.

Ovom jedinstvenom rješenju nije potrebna nikakva dodatna izolacija i ono omogućava preciznu, čistu i bržu gradnju. Osim što su nezapaljivi, glineni blokovi (opeka, cigla) s izolacijskom ispunom štite od zračenja, trajni su, s gotovo nikakvim troškovima održavanja kroz naredna desetljeća. 

Ravno brušeni blokovi

Ravno brušeni blokovi (opeka, cigla) polažu se na njihovu nosivu površinu i završno se obrađuju pomoću preciznog, kompjuteriziranog postupka ravnog brušenja. Stoga se oni mogu lako i brzo polagati s visokim stupnjem preciznosti.

Dodatna je prednost mogućnost korištenja mršavog podložnog morta. Pored toga, ravno brušeni blokovi tvrtke Wienerberger imaju dobra svojstva toplinske izolacije.

Glineni blokovi s izolacijskom ispunom
Glineni blokovi s izolacijskom ispunom

Dryfix.extra ljepilo

Dryfix.extra zidarsko ljepilo osigurava čisto i sigurno polaganje ravno brušenih blokova kao i brzi proces gradnje.

Dodatna prednost je što više nema potrebe za mortom, a blokovi (opeka, cigla) se mogu postavljati i na temperaturi ispod nule.

Porotherm sistem za zvučnu izolaciju – Porotherm 25 AKU

Zidovi izgrađeni od opeke karakteristični su jer čuvaju toplinu u vašem domu, čineći prostor ugodno svježim ljeti te ravnomjerno toplim zimi. Osim toga, iznimno bitna karakteristika je i zvučna izolacija za koju je specifična Porotherm 25 AKU opeka.

Na pitanje zašto odabrati upravo ovu opeku, odgovor je jednostavan! Specijalna opeka 25 AKU, osim što je idealna kao rješenje za zvučnu izolaciju između dva stana ili u stubištu, povezujemo ju s odličnom akumulacijom topline, visoko ekonomičnom izvedbom i gradnjom te važnim djelom Porotherm sistema gradnje.

Ugradnja je jednostavna s klasičnim mortom.

Glineni blokovi s izolacijskom ispunom

Prednosti zida od Wienerberger Porotherm opeke

Potreban Vam je izračun građevinskog materijala

Potreban Vam je izračun građevinskog materijala?

U par klikova do brzog i jednostavnog izračuna materijala.

Naši servisi i alati

Prodajna područja

Za sve informacije u vezi nabave i cijena Wienerberger proizvoda kontaktirajte naše regionalne voditelje prodaje.

Tehnička podrška

U cilju optimalne podrške krajnjim kupcima, izvođačima, arhitektima te poslovnim partnerima na raspolaganju Vam je naš tehnički tim.

Prijava na Newsletter

Prijavite se na Wienerberger newsletter u par klikova kako bi primali novosti o našim proizvodima, edukacijama i aktivnostima.

Saznajte više

IZO Profi opeka punjena kamenom vunom za obiteljske kuće

Najbolja toplinska zaštita s Porotherm IZO Profi brušenom opekom punjenom kamenom vunom.

Porotherm IZO Profi opeka za višekatne stambene i poslovne zgrade

Porotherm IZO Profi za više korisnog stambenog prostora.

Važni savjeti za gradnju s IZO Profi opekom

Informirajte se s važnim savjetima za gradnju s IZO Profi opekom.

Upute za gradnju s IZO Profi opekom

Informirajte se kako graditi s IZO Profi opekom.

Povezani artikli