Nova generacija brušene opeke
Parents with two kids taking a selfie with mobile phone inside new built house in front of bare clay block walls

Nova generacija brušene opeke

Idealna za sve tipove energetski učinkovitih objekata poput zgrada gotovo nulte energije, pasivnih i solarnih kuća. Objekti načinjeni njome imaju niske troškove održavanja.

Product shot of the Energy from nature Energy+ Brick Porotherm T Profi and TS Profi

Proizvodnja Porotherm glinene opeke prilagođena je strogim uvjetima suvremene gradnje koja mora zadovoljavati kriterije energetske učinkovitosti. Kod takve gradnje fokus je usmjeren na korištenje ekološki prihvatljivih materijala koji nakon uporabe mogu biti 100% reciklirani. Glinena opeka Porotherm IZO Profi napravljena je od potpuno prirodnih materijala.

Za samu brušenu opeku koristi se glina, pijesak i piljevina, a za punjenje kamena vuna koja se pokazala kao vrlo dobar izolacijski materijal. Osim što je proizvedena na ekološki prihvatljiv način i kod rušenja se lako reciklira, IZO Profi opeka nudi visoku toplinsku zaštitu i sposobnost akumulacije topline. Također, štiti od buke i utjecaja buke, otvorena je za difuziju i regulira vlagu, osigurava zdravu klimu unutarnjeg prostora za stanovanje u svako godišnje doba, štedi energiju pa je adekvatna za gradnju objekata gotovo nulte energije te ne zahtijeva skupo održavanje.

Kamena vuna otporna je na starenje i raspadanje tijekom dužeg korištenja. U njoj se ne nastanjuju mikroorganizmi i kukci, za razliku od nekih drugih materijala.

Asortiman IZO Profi opeke punjene kamenom vunom za vanjske zidove debljine 20 do 50 cm, koji zahtijevaju visoku toplinsku izolaciju bez potrebe za dodatnom izolacijom, vrlo je širok. Za obiteljske kuće idealne su opeke Porotherm 50 IZO Profi, Porotherm 44 IZO Profi i Porotherm 38 IZO Profi, dok su za gradnju višestambenih objekata i zgrada preporučene Porotherm 32 IZO Profi, Porotherm 25-38 IZO Profi i Porotherm 20-40 IZO Profi. Specijalna opeka IZO Profi omogućuje provedbu individualnih arhitektonskih ideja pa je njome moguće graditi objekte tradicionalnog, ali i modernog izgleda kojima su zajednička svojstva energetska učinkovitost, ekološka sigurnost i povećani komfor stanovanja.

Obitelji koje žive u kućama od IZO Profi opeke mogu očekivati znatno manje račune za grijanje zimi ili hlađenje ljeti. Izgradnja višekatnih zgrada s IZO Profi opekom znatno je brža jer ne zahtijeva dodatne slojeve izolacije, a zidna konstrukcija manje ukupne debljine daje više prostora za stanovanje i smanjuje troškove gradnje.

Potreban Vam je izračun građevinskog materijala

Potreban Vam je izračun građevinskog materijala?

U par klikova do brzog i jednostavnog izračuna materijala.

Naši servisi i alati

Naši predstavnici

Za sve informacije u vezi nabave i cijena Wienerberger proizvoda kontaktirajte naše regionalne voditelje prodaje.

Tehnička podrška

U cilju optimalne podrške krajnjim kupcima, izvođačima, arhitektima te poslovnim partnerima na raspolaganju Vam je naš tehnički tim.

Prijava na Newsletter

Prijavite se na Wienerberger newsletter u par klikova kako bi primali novosti o našim proizvodima, edukacijama i aktivnostima.

Saznajte više

IZO Profi opeka punjena kamenom vunom za obiteljske kuće

Najbolja toplinska zaštita s Porotherm IZO Profi brušenom opekom punjenom kamenom vunom.

Porotherm IZO Profi opeka za višekatne stambene i poslovne zgrade

Porotherm IZO Profi za više korisnog stambenog prostora.

Važni savjeti za gradnju s IZO Profi opekom

Informirajte se s važnim savjetima za gradnju s IZO Profi opekom.

Upute za gradnju s IZO Profi opekom

Informirajte se kako graditi s IZO Profi opekom.

Povezani artikli