Reference photo of single house in Trencianske Mitice 08
Reference photo of single house in Ustie nad Priehradou 01
Reference photo of single house in Stranske
detail photo, natur color, tondach tile

Svijet boja

Moderni trendovi arhitekture stvaraju različite potrebe za bojama i oblicima glinenog crijepa. Tondach glineni crijep nije obojen umjetnim bojama, već se prirodnim procesom engobiranja i glaziranja dobija potpuno prirodna nijansa.

Tondach crijep nudi širok spektar boja i dozvoljava potpunu kreativnu slobodu.

Potpuno prirodan izgled i klasična elegancija za bezvremenske krovove. Natur boje nastaju prilikom pečenja crijepa, hemijskom reakcijom željeznog oksida u glini i kisiku. Graciozna boja prirode lako se uklapa u svako okruženje.

Različite vrste engobiranog crijepa za modernu i tradicionalnu arhitekturu. Engoba je mješavina fino mljevene gline i kisika koja se prije pečenja nanosi ravnomjerno na površinu suhog crijepa i zajedno se s crijepom peče na visokim temperaturama, što osigurava trajnost nijanse jednaku trajnosti crijepa. Na ovaj način, bez imalo štetnih hemijskih dodataka, ostvaruje se širok spektar Nature Color boja. Gornjoj površini crijepa daje ekološki zaštitni sloj u različitim nijansama.

Glazirani crijep optimalan je za svaki tip krova. Proizvodnja raznobojnih, glaziranih vrsta crepova potpuno je u skladu s prirodom i analogna je proizvodnji engobirane vrste crijepa. Prilikom pečenja staklasti zaštitni sloj – glazura – rastapa se i idealno se veže za crijep. Glazura služi za oplemenjivanje gornje površine crijepa dajući mu sjajan do visoko sjajan efekat. Minerali koji se nalaze u glazuri crijepu daju karakterističnu ljepotu, ali i vrijedna svojstva za dugotrajnu kvalitetu koja traje generacijama.

Potreban Vam je izračun građevinskog materijala

Potreban Vam je izračun građevinskog materijala?

U par klikova do brzog i jednostavnog izračuna materijala.

Naši servisi i alati

Prodajna područja

Za sve informacije u vezi nabavke i cijena Wienerberger proizvoda kontaktirajte naše regionalne voditelje prodaje.

Tehnička podrška

U cilju optimalne podrške krajnjim kupcima, izvođačima, arhitektima te poslovnim partnerima na raspolaganju Vam je naš tehnički tim.

Prijava na Newsletter

Prijavite se na Wienerberger newsletter u par klikova kako bi primali novosti o našim proizvodima, edukacijama i aktivnostima.

Povezani artikli