Dodatna sigurnost uz Tondach krovnu opremu
Urban roofers applying roof underlay sheet wearing hard hat and safety jacket brick chimney
Roofer applying Alu-Grip Rol ridge and hip roll on ridge with bare hands

Dodatna sigurnost uz Tondach krovnu opremu

Uživajte u sigurnosti i dugotrajnoj kvaliteti svog krova sa sveobuhvatnim i originalnim Tondach rješenjima za krov.

Novi izazovi u gradnji

Wienerberger stalno nastoji zadovoljiti sve veće zahtjeve za gradnju – a u tom pogledu, inovacija igra značajnu ulogu.

Sigurnost za potkrovlje

Inovativne Tondach krovne folije su rješenje za sekundarni krov. Visoko paropropusne, vodo-vjetro nepropusne troslojne krovne folije napravljene od vrhunskih materijala osiguravaju maksimalnu sigurnost i isplativost. Također, Tondach krovne folije postojane su na UV zračenja.

Osvjetljenje tavana i izlazi na krov

Za potrebe osvjetljavanja mračnih prostorija Tondach nudi široki asortiman vrlo elegantnih rješenja krovnih prozora i krovnih izlaza.

Krovni prodori i ventilacije

Tondach sistemsko rješenja sastavljeno je od nekoliko dijelova, tačnije od cijevi, crijepa, fleksibilnog crijepa i manžete. Glavne karakteristike su da trajno štiti od procurivanja vode kod krovnih prodora, ventilacija se nalazi s vanjske strane krova te je neprimjetna i diskretna. Nadalje, odzračnik ima izlaz zraka površine presjeka od 150cm2, dok je priključak na hidroizolaciju vjetro i zrako-nepropustan.

Rješenja za sljeme, greben, odzračivanje krova i zaštita od ptica

Tondach nudi sigurna i pouzdana rješenja za sljeme i greben krova, osiguravajući izuzetno bitnu stvar, a to je disanje krova. Sljemenjaci se vrlo homogeno uklapaju u vizuelni identitet krova dok sljemeno-grebeni elementi pouzdano rješavaju probleme s vlagom.  

Vanjske krovne linije

Poznato je da su sljeme i rubovi krova najizloženiji udarima jakih vjetrova i drugim vremenskim nepogodama. Zbog toga je Wienerberger razvio Tondach keramički pribor, početne i završne sljemene pločice zajedno sa rubnim crijepom, koje su savršeno i sigurno rješenje protiv kiše, tuče i snijega.

Zaštita od jakih vjetrova

Zaštitite svoj krov uz Tondach kopče protiv nevremena i vijke za pričvršćivanje s brtvom, koje Vam garantuju sigurnost po najnovijim građevinskim normama.

Zaštita od padajućeg snijega s krova

Tondach snjegobrani i dodatna oprema brinu za sigurnost i ometaju nekontrolisano padanje snijega s krova. Snjegobrani se harmonično i neprimjetno integrišu na crijep, pri čemu ne narušavaju izgled krova.

Potreban Vam je izračun građevinskog materijala

Potreban Vam je izračun građevinskog materijala?

U par klikova do brzog i jednostavnog izračuna materijala.

Naši servisi i alati

Prodajna područja

Za sve informacije u vezi nabavke i cijena Wienerberger proizvoda kontaktirajte naše regionalne voditelje prodaje.

Tehnička podrška

U cilju optimalne podrške krajnjim kupcima, izvođačima, arhitektima te poslovnim partnerima na raspolaganju Vam je naš tehnički tim.

Prijava na Newsletter

Prijavite se na Wienerberger newsletter u par klikova kako bi primali novosti o našim proizvodima, edukacijama i aktivnostima.

Povezani artikli