Magicna privlacnost opeke u interijeru

Iako potječe još iz doba drevnih civilizacija, opeka je do danas ostala jedan od naj popularnijih materijala u građevini, a u posljednjih nekoliko godina nametnula se i kao neizostavan detalj u interijeru.

 

Uz drvo, opeka je drugi najčešće korišteni građevinski materijal čije su prednosti brojne: toplina, pouzdanost i otpor prema različitim vremenskim i atmosferskim prilikama i neprilikama te prije svega otpornost na zagađenja. Osim toga, s godinama opeka izgleda sve bolje jer patina koja se na njoj stvori daje poseban rustikalni štih koji je danas postao iznimno tražen detalj svakog modernog interijera. Ako je i vas zaintrigirao ovaj svevremenski materijal i zanima vas kako bi se uklopio u vaš dom, budite poput pravih dizajnera interijera - iskoristite naše jednostavne stilske trikove.

 

Rustikalno: što starije to bolje

Ukoliko živite u nekoj starijoj građevini iz prošlog stoljeća, velike su šanse da se ispod sloja žbuke krije pravo blago, stari originalni zid od opeke. Odaberite u kojem dijelu vašeg doma želite ogoliti zid i ispitajte situaciju te zatim pažljivo skidajte žbuku komad po komad. Ukoliko želite postići “neuredan” izgled kao da je žbuka ispala sama od starosti zida, lomite ju u nepravilnim oblicima i ne u potpunosti, a kad završite, očistite i stavite završni premaz. No ako niste sretnici sa skrivenim blagom u zidovima, opeka Terca Oxford Antik podarit će vašim zidovima starinski rustikalni štih o kojem maštate.

Karakterno: bijela jednostavnost

Ako niste jedan od sretnika koji ovaj dekor već imaju skriven u vlastitom domu, razmislite o jednostavnijoj čišćoj verziji. Konzultirajte se sa stručnjakom i informirajte o najboljoj opciji za vas. Opeku postavite na željeni zid (primjerice suprotno od kauča, u kuhinji ili oko kamina) te je obojite gustim premazom bijele bolje. Na taj ćete način izbjeći crvene i narančaste tonove koji su ponekad prejaki uz moderni jednostavan namještaj visokog sjaja, a istaknut ćete njihovu prepoznatljivu teksturu koja će i ispod gustog premaza bijele boje privlačiti poglede. Bijela cigla odlično će se uklopiti i u shabby chic stil bogat pastelnim i cvjetnim tonovima koje će ova bjelina smiriti, ali i dati im karakternu notu.

Šarmantno: dobra stara klasika

Klasična crvena cigla najučestaliji je odabir među pobornicima ovog trenda u uređenju doma. Odlično se slaže uz sve stilove uređenja, ali ipak je najčešće srećemo u industrijski ili rustikalno uređenim interijerima. Ukoliko sanjate o to me da i vaš dom zablista u ovom stilu, crvena Terca Oxford opeka ili opeka za vinske podrume zablistat će na kuhinjskom zidu i dati prostoriji onaj klasični šarm koji smo još odavno zamijetili u filmovima i serijama s radnjom smještenom u New Yorku. Upravo je opeka u kuhinji jedan od vodećih trendova i na njega se najlakše odlučiti s obzirom na malenu površinu koja je vidljiva, stoga je i najbolji izbor za početnike. Testirajte se ovim manjim projektom, a ukoliko vas obori s nogu, možete njome obložiti i čitav dom.

Originalno: neočekivano šarenilo

Biti potpuno drukčiji od drugih možete i prilikom dizajniranja vlastitog doma, ne morate biti rob trendova i dizajnerskih zapovijedi. Napravite nešto posve neočekivano. Opeku smo navikli viđati u nekoliko varijanti: obojenu u bijelo, rustikalnu te klasičnu crvenkasto–narančastu. Neka vaša bude u boji! Odlučite li se za žutu ciglu poput Terce Oxford ili cijeli zid obojite u jednu boju poput ružičaste ili ljubičaste ili pak svaku ciglu u neku drugu boju, ovim neočekivanim potezom vaš će kutak biti poput nijednog drugog.

Tehnička podrška i online alati 

Wienerberger tehnička podrška na raspolaganju Vam je u svim fazama planiranja i gradnje. Također, razvili smo i nekoliko online alata kojim možete olakšati potragu za potrebnim materijalima za Vaš objekt! 

Naši servisi i alati

Prodajna područja

Za sve informacije u vezi nabave i cijena Wienerberger proizvoda kontaktirajte naše regionalne voditelje prodaje.

Tehnička podrška

U cilju optimalne podrške krajnjim kupcima, izvođačima, arhitektima te poslovnim partnerima na raspolaganju Vam je naš tehnički tim.

Prijava na Newsletter

Prijavite se na Wienerberger newsletter u par klikova kako bi primali novosti o našim proizvodima, edukacijama i aktivnostima.

Saznajte više

IZO Profi opeka punjena kamenom vunom za obiteljske kuće

Najbolja toplinska zaštita s Porotherm IZO Profi brušenom opekom punjenom kamenom vunom.

Porotherm IZO Profi opeka za višekatne stambene i poslovne zgrade

Porotherm IZO Profi za više korisnog stambenog prostora.

Važni savjeti za gradnju s IZO Profi opekom

Informirajte se s važnim savjetima za gradnju s IZO Profi opekom.

Upute za gradnju s IZO Profi opekom

Informirajte se kako graditi s IZO Profi opekom.

Povezani artikli