Tondach Jupiter crijep
Tondach Jupiter crijep

TRADITON 9 - crijep idealan za svaki krov

Traditon 9 (Jupiter) je crijep velikog formata, a osim što je estetski lijep, odlikuje se vrhunskom kvalitetom te prilagodbom svakom krovu.

  • Veliki format - 10 kom/m2
  • Jednostavno, brzo i ekonomično postavljanje
  • Izvrsno rješenje za renovacije i novogradnju
  • Kompletan sistem dodatne opreme
  • 33 godine jamstva

Tondach Traditon 9 je crijep velikog formata, prepoznatljive površine s dva duboka žlijeba odvojena središnjim hrptom čime se postiže sigurna zaštita protiv jake kiše ili snažne mećave. Zahvaljujući malom utrošku po kvadratnom metru krova (cca 10 kom), pokrivanje ovim crijepom je znatno jeftinije i brže u odnosu na slične crijepove nešto manjeg formata (npr. Kontinental Plus). Osim toga, ovaj crijep ima mogućnost kliznog letvanja.

Iako je ovaj crijep pripadnik linije crijepova Continental, zbog svoje popularnosti među kupcima, ponekad možemo pronaći pokoji krov pokriven Traditon 9 i u primorskim krajevima. 

Ako želite svoj krov dodatno istaknuti, možete odabrati i crijep sa glaziranom Color+ površinom visokog sjaja. Pritom je površina crijepa izuzetno glatka, što onemogućuje zadržavanje prljavštine i nečistoća te će vaš krov dulje vremena izgledati čisto.

Klasičan i elegantan izgled Traditon 9 crijepa daje mu dodatnu prednost jer se zbog toga izvrsno primjenjuje kod izgradnje tradicionalnih i modernih građevina. 

Traditon 9 crijep dostupan je u velikom izboru boja u mat ili sjajnoj izvedbi.

Trebate izračun materijala?

Jednostavan kalkulator

Upotrebom jednostavnog kalkulatora izračunajte potrebne količine crijepa te dodatne opreme za svoj projekt.

Isprobajte besplatan kalkulator!

Tehnički detalji

 
Dimenzije
Komada po kvadratu
Srednja pokrovna širina
Letvanje
Težina po komadu
Način pokrivanja
Standardni nagib krova
Nagib krova sa sekundarnim krovom
Nagib krova s povišenim zahtjevima na sekundarni krov
Komada po paleti
 

29 x 48,5

9,5 - 10,5 m2

25 cm

42,7 - 38,7 cm

4,08 kg/kom

Na pola crijepa

27°

22°

20°

240

TRADITON 9 DODATNA OPREMA

Tondach Traditon 9 polovica crijepa

Prema pravilima krovopokrivačkog zanata i radi povećanja sigurnosti od kiše preporučuje se pokrivanje krova s preklopom (na pola crijepa), što omogućava komad - polovica crijepa. Zavisno od širine krova, stavljaju se u svaki drugi red po dvije polovice crijepa ili u svaki red jedna polovica crijepa. Na taj je način moguće mijenjati širinu krova i time izbjeći rezanje crijepa na rubovima krova.

 

Tondach Traditon 9 rubni desni/lijevi crijep

Najbolje konstrukcijsko rješenje za bočni završetak krova je rubni crijep za odgovarajuće rubno područje. Bočni preklop rubnog crijepa je idealna zaštita zabata od vremenskih utjecaja.

Tondach Traditon 9 odzračnik

Svaki krov sukladno pravilima struke mora imati odzračivanje jer je temperatura zraka ispod crijepa 3 do 4 puta veća od vanjske temperature. Brzi protok vrućeg i vlažnog zraka neophodan je i jako važan za dobru mikroklimu u potkrovnom stanu te za dugotrajnost krovne konstrukcije i pokrova. Odzračni crijep je jedan od najčešće korištenih načina odzračivanja krova i potkrovlja. Odzračivanje krova mjeri se u površini presjeka izlaza zraka što kod odzračnog crijepa iznosi 25 cm2 . Minimalan utrošak odzračnog crijepa na jednom krovu je 2 komada po metru dužnom sljemena i grebena.

Tondach Saturn crijep

Zatražite ponudu za krovno rješenje