Betonska ograda

Informacije o proizvodima

Ovdje pronađite sve tehničke informacije o našim betonskim proizvodima.

 

Boja i površina

Odstupanja u boji i strukturi se zbog uporabe sirovina koje podliježu prirodnim promjenama ne mogu izbjeći. Bojani proizvodi od betona sadrže visokovrijedne pigmente boje otporne na UV zračenje. Promjene uslijed korištenja i vremenskih uvjeta mogu s vremenom dovesti do promjene u boji i strukturi površine. Razlike u opločnicima koje postoje na početku u pravilu se izjednače u procesu uporabe. Molimo pripazite na to da se razlike povećavaju ukoliko je jedan dio proizvoda natkriven, a drugi izložen vremenskim neprilikama. Kako bi se postigla ujednačena površina i atraktivna igra boja nužno je kod polaganja pripaziti da se naizmjenično koriste opločnici s više različitih paleta te da se gornjica opločnika postavi prema van. Molimo uzmite u obzir da izložbeni primjerci betonskih proizvoda u prvom redu služe kao pomoć kod Vašeg osobnog odabira. Razlike u boji i strukturi tehnički je nemoguće izbjeći te ni u kom slučaju ne utječu na valjanost tj. ispravnost naših betonskih proizvoda. Iz istog razloga se ne uvažavaju kao razlog za reklamaciju.

Promijene boje

U pojedinim slučajevim uslijed vremenskih i okolišnih utjecaja može doći do blagih žutih odnosno smeđih obojenja površine opločnika. S obzirom na to da ne možemo utjecati na nastanak navedenih obojenja, ista ne podliježu reklamaciji.

Kvaliteta

Naši opločnici, ploče, rubnjaci i zidovi nose CE oznaku kvalitete, a temelji se na bazi ispitivanja po važećim europskim normama i to HRN EN 1338 (opločnici), HRN EN 1339 (ploče), HRN EN 1340 (rubnjaci) te HRN EN 771-3 za zidove. CE oznaka omogućava plasman svih naših proizvoda širom Europe, a pripadajuće izjave o svojstvima (DOP) lako možete pronaći na našim web stranicama. Dodatno se naši proizvodi ispituju kod akreditiranih neovisnih ispitnih institucija te i na taj način jamčimo našim kupcima da nam je kvaliteta na prvom mjestu.

Podaci o Bradstone proizvodima 

Bradstone proizvodi se temelje na tradicionalnoj izradi. Nakon polaganja, zbog vremenskih uvjeta, dolazi do promjene boje i površina dobije prirodnu patinu prirodnog kamena. Ona predstavlja konačan izgled površine. Kod pojedinih vrsta ploča može doći do promjene u boji, kao i do cvjetanja vapnenca. Razlike u veličini pojedinih ploča proizvodne serije su namjerno napravljene i naglašavaju njihov individualan karakter. Kod polaganja ploča, obavezno se samo popunjavaju fuge sa fugirnom masom. Tragove fugirne mase treba odmah odstraniti. Kod fugiranja Bradstone ploča, preporučamo koristiti jednokomponentnu fugirnu masu.

Pucanje rubova

Prilikom ugradnje opločnika ili ploča bez fuge (reške) na površinama može doći do pucanja rubova. To se događa zbog trenja, tj. dodirivanja dva opločnika ili ploče. Tu se ne radi o lošim proizvodima već o krivom načinu ugradnje. Prije ugradnje molimo pročitati naša uputstva za polaganje opločnika i ploča.

Reklamacije

Kupci su dužni prilikom preuzimanja naših proizvoda i prije ugradnje optički provijeriti kvalitetu i kvantitetu robe. Reklamaciju na ugrađene proizvode i preuzimanje dodatnih troškova podopolaganja ne možemo prihvatiti.

Otučeni opločnici

Kod tih opločnika rubovi su prirodno jače ili manje otučeni. Prilikom druge faze proizvodnje kad se opločnici prirodno otuču jedan o drugi, nastane betonska prašina pa proizvodi u paleti mogu biti prašni. Ta betonska prašina nestane nakon fugiranja i pod utjecajem vremenskih prilika.

Količine naručene robe

Preporuča se da prilikom naručivanja i kupovine naših proizvoda, kupite više komada nego što je potrebno, kako biste mogli zamijeniti opločnike ili ploče ukoliko se one mehanički oštete ili sl.

Cvjetanje vapnenca

Sivi tonovi na betonskom proizvodu

Kod bijelih mrlja ili sivih tonova koji se ponekad mogu pojaviti na betonskim proizvodima radi se o tzv. cvjetanju vapnenca. Ove pojave se u tehničkom smislu ne mogu izbjeći te se pojavljuju u većem ili manjem intenzitetu, ovisno o izloženosti vremenskim uvjetima i načinu uporabe. Kako bi se umanjio negativan utjecaj odnosno poboljšao vanjski izgled površine, moguće ju je očistiti sredstvom koje sadrži kiselinu (npr. sredstvo za čišćenje kamenca i odstranjivač cementnih mrlja).

Vapnenac na betonskom proizvodu

Cvjetanje vapnenca je prirodna pojava i pojavljuje se na svim betonskim proizvodima, no ne umanjuje kvalitetu Semmelrock proizvoda te iz istog razloga ne podliježe reklamaciji. Većina Semmelrockovih proizvoda sadrži hidrofobe koji cvjetanje vapnenca reduciraju na minimum.