Wienerberger jobs
Wienerberger jobs

Wienerberger slavi 200. rođendan!

Sa svojih 150 godina na burzi, Wienerberger je jedna od najstarijih postojećih korporacija u sektoru građevinskog materijala u Europi.

Kada je davne 1819. godine Wienerberger kupio tvornicu opeke, teško je bilo za vjerovati da će dva stoljeća kasnije, kompanija biti svjetska operativna grupa s više od 16.000 zaposlenih i oko 200 proizvodnih mjesta u 30 zemalja.

Iste te godine Alois Miesbach kupio je prvu ciglarsku peć u Beču te na taj način utemeljio priču o uspjehu Wienerbergera, koji 200 godina kasnije, i dalje korača ovim putem.

Ova godina posebno je važna za nas i tvrtku Wienerberger jer se možemo pohvaliti s uspješnih 200 godina postojanja te 150 godina IPO-a.

U Beču je 1. ožujka 1869. organiziran novi popis dionica. Prema tom popisu, poznata tvrtka Wienerberger Ziegelfabriks-und Bau-Gesellschaft, koja je prethodno bila u vlasništvu „barona ugljena“ Heinricha Drasche, nalazi se na burzi te se njenim dionicama može trgovati. Tada, temeljni kapital društva iznosio je 7 milijuna guldena, što je otprilike 91 milijun eura.

Sa svojih 150 godina na burzi, Wienerberger je jedna od najstarijih postojećih korporacija u sektoru građevinskog materijala u Europi.

Ove godine posvećujemo se dvjestotoj godišnjici od osnivanja tvrtke te se radujemo što ćemo imati priliku detaljnije Vam prikazati našu povijest i uspjehe koje smo postigli tijekom 200 godina postojanja.

Architects working in their office

Prijava na Newsletter

Naš newsletter donosi najvažnije informacije iz Wienerberger svijeta. Jednostavno se prijavite kako bi dobivali informacije na Vaš e-mail.

Naši servisi i alati

Prodajna područja

Za sve informacije u vezi nabave i cijena Wienerberger proizvoda kontaktirajte naše regionalne voditelje prodaje.

Tehnička podrška

U cilju optimalne podrške krajnjim kupcima, izvođačima, arhitektima te poslovnim partnerima na raspolaganju Vam je naš tehnički tim.