Društvena odgovornost

Naš je cilj podići razinu kvalitete življenja i poslovanja na održiv način sa ekološkog, socijalnog i ekonomskog aspekta

Odgovorno poslovanje je ono što kompaniji osigurava dugoročan uspjeh. Postavili smo visoke ciljeve u okviru dokumenta „Wienerberger’s Sustainability Roadmap 2020” i definirali četiri glavna područja održivog poslovanja: zaposlenici, proizvodnja, proizvodi i socijalno-ekonomska predanost. Potpisivanjem UN Global Compact ugovora 2003. godine  obvezali smo se na provedbu deset načela koja se odnose na ljudska prava, radne standarde, zaštitu i očuvanje okoliša i borbu protiv korupcije – ne samo u Wienerbergeru već i cijelom lancu opskrbe.

Ekološki prihvatljiva proizvodnja

U procesu proizvodnje učinkovito i odgovorno koristimo energiju, sirovine i vodu, smanjujemo emisije CO2 te nastojimo povećati udio materijala koje recikliramo. Glineni proizvodi su prirodni građevinski materijal jer njihove glavne komponente – glina i voda – dolaze izravno iz prirode.

Suradnja s dobavljačima temelji se na poštivanju ekoloških i socijalnih standarda definiranih Kodeksom ponašanja dobavljača.

Za sve proizvodne aktivnosti definirani su temeljni čimbenici održivosti:

  • Energetska učinkovitost i zaštita zraka
  • Racionalno korištenje vode
  • Raspoloživost sirovina i korištenje recikliranih materijala
  • Izbjegavanje opasnih tvari
  • Zaštita lokalnog staništa i očuvanje prirode na područjima iskopa
  • Učinkovitost resursa i gospodarenje otpadom

Radi dobivanja sirovine za potrebe proizvodnje vrše se iskopi gline na lokacijama u blizini proizvodnih pogona. Rekultivacijom takvih iskopa nastaju jezera koja se oplemenjuju raznim vrstama ribe te postaju omiljena kupališta i izletišta lokalnom stanovništvu.

Pravila o privatnosti

Smatramo da je zaštita Vaše privatnosti i Vaših osobnih podataka važna stvar na koju obraćamo pozornost u svim našim poslovnim odnosima. Poštujemo tajnost Vaših osobnih podataka i uvijek postupamo u skladu s odredbama zakona koji uređuje zaštitu osobnih podataka te odredbama ovih Pravila o zaštiti privatnosti.

Više pročitajte ovdje

Architects working in their office

Prijava na Newsletter

Naš newsletter donosi najvažnije informacije iz Wienerberger svijeta. Jednostavno se prijavite kako bi dobivali informacije na Vaš e-mail.