Terca fasadna opeka
Reference photo new construction single family in Wondelgem

Terca fasadna opeka

Wienerberger isporučuje raznovrsne proizvodne programe fasadnih klinker opeka za fasade, vrtove, terase i otvorene površine, koje se koriste kao zidni elementi koji stvaraju identitet. Bogati izbor boja, oblika i površina u kombinaciji s raznim načinima polaganja i bojama morta omogućuje bezbrojne mogućnosti u dizajnu.

TERCA KLINKER - izraz osobnosti u gradnji

Terca klinker je opeka proizvedena od specijalnih vrsta obojene gline paljene pri temperaturi od 1100 °C. Pritom nastaje vrlo tvrd materijal podjednako izdržljiv na fizička i kemijska opterećenja.  No, važno je istaknuti i njena dekorativna svojstva, prvenstveno zbog finih nijansi boja u slojevima gline.

Terca klinker opeku je zbog njenih izuzetnih svojstava moguće koristiti pri izradi fasada, zidova i podnih površina.

Garancija kvalitete i trajnosti Wienerberger opeke svakako je i činjenica da odgovara zahtjevima EN 771-1 i podliježe opširnoj proizvodnoj kontroli unutar vlastitog pogona. Takva kontrola, uz stručno praćenje čitavog proizvodnog procesa, osigurava odlične karakteristike gotovih proizvoda i garantira trajnost odabranog materijala.

Brick Terca - facade - on house

FASADE I UNUTARNJI ZIDOVI

Fasadna opeka služi u prvom redu kao zaštitni sloj protiv vremenskih utjecaja i doprinosi zaštiti od ljetne topline. Osim toga, mora biti otporna na udar kiše, pritisak i prodor vjetra, a uz to sve pridonosi i zvučnoj izolaciji cijele konstrukcije. Povrh toga fasadna opeka je djelomično izložena znatnim temperaturnim razlikama.

Nosivi zidovi od Terca klinker opeke imaju prvenstveno funkciju nosivosti. Oni su s vanjske strane zaštićeni od vremenskih utjecaja i izloženi su vrlo malim temperaturnim razlikama. Uz dobru zvučnu izolaciju odlikuje ih i, prije svega, sposobnost akumuliranja topline te mali otpor difuziji vodene pare što omogućava zdravo stanovanje i ugodnu klimu. Osim toga, nosivi zidovi od klinker opeke služe za postizanje i održavanje ugodne i izjednačene klime stanovanja. Upravo zbog toga se preporučuje da se nosivi zidovi od opeke izvode u debljini od minimalno 20 cm i to klinker opekom s vertikalnim šupljinama koja ima povoljna svojstva glede zvučne izolacije.

Fasadni zid treba izgraditi od materijala s minimalnim upijanjem vode (do max. 6%) otpornog na smrzavanje, a to je Terca klinker opeka.

Više informacija o proizvodima i nijansama istih pronađite ovdje

Potreban Vam je izračun građevinskog materijala

Potreban Vam je izračun građevinskog materijala?

U par klikova do brzog i jednostavnog izračuna materijala.

Naši servisi i alati

Prodajna područja

Za sve informacije u vezi nabave i cijena Wienerberger proizvoda kontaktirajte naše regionalne voditelje prodaje.

Tehnička podrška

U cilju optimalne podrške krajnjim kupcima, izvođačima, arhitektima te poslovnim partnerima na raspolaganju Vam je naš tehnički tim.

Prijava na Newsletter

Prijavite se na Wienerberger newsletter u par klikova kako bi primali novosti o našim proizvodima, edukacijama i aktivnostima.

Povezani artikli