PREDNOSTI FASADNE OPEKE
Multifamily setting with black glazed facing brick slips in Crakow

Prednosti fasadne opeke

Terca klinker fasadna opeka pruža zaštitni sloj od vremenskih utjecaja i nudi iznimnu kreativnu slobodu pri oblikovanju fasade. Budući da je svaka opeka individualna, gradnjom Terca fasadnom opekom stvarate bezvremenski lijepe objekte s nezamjenjivim karakterom i posebnim čarom.

Terca fasadna opeka spoj je modernog i tradicionalnog, a pruža Vam beskrajne mogućnosti za kreativnost u Vašem domu. Također, opeka je ekološki građevinski materijal za ugodno i zdravo življenje, a objekti građeni Terca fasadnom opekom imaju iznimno dug životni vijek, točnije preko 150 godina.

GLAVNE KARAKTERISTIKE FASADNE OPEKE:

TRAJNOST

Fasadna opeka Terca predstavlja trajni omotač zgrade, a svoj prvobitan izgled i funkciju održava i po više desetljeća.

ZAŠTITA

Klinker fasadna opeka Terca otporna je na vatru i pruža visoku zaštitu od vremenskih utjecaja.

INDIVIDUALNOST

Budući da je svaka Terca opeka individualna, ona nudi iznimnu kreativnu slobodu pri oblikovanju fasade.

Fasadne opeke mogu se koristiti za:

  • zidove sa šupljinom,
  • dizajniranje estetski privlačnih vanjskih zidova – nijanse boja stvaraju kontraste tako da svaka nova perspektiva pruža novi izgled,
  • dekorativne unutarnje zidove,
  • kamine,
  • vrtne zidove

ŠARM FASADNE OPEKE

Prilikom gradnje novog objekta ili renova­cije postojećeg, postoje raznovrsne mo­gućnosti primjene fasadne opeke. Wie­nerberger reagira na aktualne trendove fasada od opeke brojnim novo razvijenim proizvodima marke Terca. Terca klinker je opeka koja služi za izradu fasadnog zida od opeke s velikom otpornošću na kemij­ske utjecaje i smrzavanje, kao i za zidove s velikim zahtjevom na pritisak, te za zidove obzidane opekom.

Fasadne opeke jedno su od najprivlačnijih arhitektonskih stilističkih sredstava korištenih u dizajniranju fasada, a novi trendovi sve češće predlažu opeku kao dekorativni element na zidovima interijera ili na kaminu. Svaka pojedina fasadna opeka element je tog dizajna i najprikladnija je za izražavanje želja, stila i vizija vlasnika zgrade – bilo za unutarnje ili vanjsko uređenje, za obiteljske kuće ili višekatne poslovne zgrade.

Assortment of Terca ceramic brick slips produced in Aseri (Estonia)

UŠTEDA PROSTORA I UŠTEDA ENERGIJE

Idealno rješenje za maksimalnu uštedu prostora prilikom obnove fasade je Brick Slips opeka, male širine koja se uklapa u svaku vrstu objekta.

Iznimno praktično rješenje na objektima na kojima nema dovoljno prostora za postavljanje tradicionalne opeke, je upravo Brick Slips opeka debljine svega 22 mm. Njezin tanki profil otvara razne mogućnosti za debljinu postavljene izolacije, a time se automatski povećavaju mogućnosti za veću uštedu energije u domu.

Posebnost ove opeke je što nakon postavljanja, ona izgleda identično kao i opeka tradicionalne širine te je nemoguće uvidjeti razliku. Osim toga, upotreba Brick Slips opeke jednostavnija je nego ikad! Unaprijed oblikovani kutni dijelovi čine nanošenje lako i brzo jer svaki kutni komad ima duži i kraću stranu što ubrzava proces gradnje. Sve što trebate učiniti da biste postavili opeku na objekt je zalijepiti ih na površinu fasade.

Ne zaboravite da je gotovo svaka opeka iz našeg asortimana dostupna i u Brick Slips obliku, jednake kvalitete i svojstava kao i inače. 

Potreban Vam je izračun građevinskog materijala

Potreban Vam je izračun građevinskog materijala?

U par klikova do brzog i jednostavnog izračuna materijala.

Naši servisi i alati

Prodajna područja

Za sve informacije u vezi nabave i cijena Wienerberger proizvoda kontaktirajte naše regionalne voditelje prodaje.

Tehnička podrška

U cilju optimalne podrške krajnjim kupcima, izvođačima, arhitektima te poslovnim partnerima na raspolaganju Vam je naš tehnički tim.

Prijava na Newsletter

Prijavite se na Wienerberger newsletter u par klikova kako bi primali novosti o našim proizvodima, edukacijama i aktivnostima.

Povezani artikli